15 Νοεμβρίου 2010

Καιρός για αλλαγή;


Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και την δροσιά που έφερε στο χώρο των στοιχηματικών εφημερίδων, το Ταμείο βρίσκεται πλέον κάτω από τα 6 χιλιάδες φύλλα την Παρασκευή και περίπου στα 3.500-4.000 φύλλα την Τρίτη, κοντά στο 1/3 του ιστορικού 12Χ! Σε περίοδο κρίσης βγήκε η εφημερίδα, αλλά παρά το 1,90 ευρώ και τη δροσιά της και το βαρύ όνομα του Φιλάθλου και του Καραγιαννίδη, δεν έχει φτάσει τους πρωτοπόρους και την παίρνουν λίγοι.

Το θετικό είναι ότι η εφημερίδα κάνει διαρκώς αλλαγές και αφουγκράζεται τον κόσμο. Και ο Παγαρτάνης του kerdoskopos είναι έμπειρος στο στοίχημα και ο Καραγιαννίδης ξέρει καλά τον τζόγο και τη δίψα του κόσμου, του παίκτη. Αυτό έλειπε! Ο κόσμος κάνει την εφημερίδα και οι ανάγκες του τζογαδόρου στη μάχη με τον μπουκ είναι μεγάλες. Κάπου όμως κάτι χάνεται, κάτι λείπει, κάτι άλλο θέλει ο κόσμος, ίσως κάποια μεγάλη αλλαγή, κάποια μεγάλη μεταγραφή... «Φυσικά η φιλοσοφία που προσπαθούμε να περάσουμε από την αρχή δεν αλλάζει. Δεν είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι, είναι αδύνατον να παρουσιαστούν όλοι με τον ίδιο αριθμό λέξεων μέσα σε κουτάκια...» γράφει στο Editorial το Ταμείο, ρίχνοντας έμμεσα την μπηχτή του.

Κατά πρώτο, το περί ίδιου αριθμού λέξεων στις αναλύσεις τους δείχνουν να ακολουθούν μόνο οι Κουρουτσαβούρης (έντονα στην Πρέμιερ Αγγλίας και τη Λιγκ 1 Γαλλίας) και ο Τεριάκης (Ισπανία), οι υπόλοιποι λίγο-πολύ μπαίνουν σε διαδικασία βασιλόπιτας. Λιγάκι απέχουν τα κομμάτια το ένα από το άλλο...

Κατά δεύτερο, μάλλον άρχισαν τα «βέλη». Αγώνες με τον ίδιο αριθμό λέξεων και μέσα σε κουτάκια. Δηλαδή οι αντίπαλοι... 12Χ, Στοίχημα, Match Money και Kingbet, που έχουν κουτάκια και ρεπορτάζ προηγούμενου αγώνα και ειδήσεις για το ποιοι λείπουν και επιστρέφουν. Το ίδιο βέβαια κάνουν και τα ένθετα στοιχήματος των αθλητικών, από τα οποία ξεχωρίζουν του Goal και του Εθνους και ακολουθεί της Espresso, που όλα τους πουλάνε πολύ καλά. Είναι λάθος δηλαδή στο ΧΡΗΜΑΣΠΟΡ ή το Στοίχημα που ξέρουν εδώ και μια δεκαετία τι θέλει ο κόσμος;

Ο κόσμος παίρνει εφημερίδα για να ενημερωθεί. Οποιος έχει ειδήσεις και ξέρει να τις παρουσιάζει, αυτός κερδίζει. Πήραμε πάλι τόσα email και επιβεβαιώνεται η τάση: Ο αναγνώστης θέλει να ξέρει για το τι τρέχει στην Μπλάκπουλ (αλήθεια Ταμείο, δεν άξιζε ούτε αναφοράς; ), για τις πολλές απουσίες της Γαλατά (που άλλοι τις έχουν και άλλοι όχι και πήραμε πάλι τα email μας), για τις σημαντικές απουσίες της Αντερλεχτ και όχι απλά ονόματα με θέσεις, για την αλλαγή του προπονητή στη Ρος Κάουντι ή για το αν επιστρέφει ο παικταράς της Μπόχουμ. Το αν η Μπόχουμ είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο είναι συμπέρασμα που βγάζει ο καθένας αν δει τα αποτελέσματά της. Ο κόσμος θέλει να δει αν επιστρέφει ο γκολτζής, αν λείπει ο γκολτζής, αν σούταραν τον προπονητή, αν έγινε κάτι περίεργο κλπ.

Τώρα, αν αφουγκραστήκατε τον κόσμο και βάλατε τις ομάδες σε τίτλους πάνω από την ανάλυση, καλά κάνατε. Μπερδευόμασταν όλοι. Μια μεγάλη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Και μην τη βάλετε σε κουτάκι, δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι να διορθώσετε αυτό που έχετε σε κουτάκι... Τον καιρό, γιατί άλλον καιρό και σηματάκι έχει η Πρέμιερ Αγγλίας και άλλον η Α. Και προσοχή στα παιχνίδια. Το Εβερτον – Λίβερπουλ έγινε παλιά. Χθες ήταν η Αρσεναλ.

Και να ακούτε τον κόσμο, τις ανάγκες του τζογαδόρου!!!


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: