21 Μαΐου 2008

Αυτογκόλ στις καθυστερήσεις

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά ήταν μια κακή μέρα συμπαθέστατε Πέτρο Μαυρογιαννίδη, «Στις… καθυστερήσεις» του Στοιχήματος.

Ότι απλά ήταν η πίεση του να βγει η στήλη, να κλείσει το φύλλο, να πάρεις το αεροπλάνο για Μόσχα κλπ…

Κακογραμμένη, κακοδικαιολογημένη, με κενά μνήμης, με κενά αέρος, με κενά και διάκενα η τελευταία σελίδα του φύλλου που πήραμε στα χέρια μας την Τρίτη.

«Ο Γκραντ είπε πως θα συνεχίσει στην ομάδα και του χρόνου, αν καταφέρει να πάρει είτε το πρωτάθλημα, είτε το Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό δεν τους αρέσει τόσο. Όχι επειδή δεν πιστεύουν στις δυνατότητές του, αλλά κυρίως επειδή θέλουν την γκλαμουριά που συνοδεύει την ομάδα των μπλε τα τελευταία χρόνια, να έχει αντίκτυπο και στον προπονητή».


Μην ανησυχείς, δεν ξέχασες τα ελληνικά σου. Σε όλους μας συμβαίνει, συνέβη και στον Πέτρο. Αν δεν μπορείς, δεν σου βγαίνει, σβήστο και πάρ'το απο την αρχή. Όπως με το παρκάρισμα... μανούβρα και υπομονή. Απλά για να σε καθησυχάσω:

αντίκτυπος ο [andíktipos]:

  • συνέπεια, συνήθως έμμεση, μιας πράξης ή ενός γεγονότος· (πρβ. απήχηση):
    • Ο αντίκτυπος μιας δολοφονίας / επανάστασης.
    • Η έλλειψη προγραμματισμού είχε δυσμενή αντίκτυπο στην πορεία της δουλειάς.

[λόγ. < ελνστ. ντίκτυπος `αντήχηση΄ σημδ. γαλλ. contrecoup, répercussion]


Αυτά... Πάμε παρακάτω, στο ίδιο άρθρο πάντα.

«Η αδυναμία της Τσέλσι να ανταπεξέλθει σε συνθήκες πίεσης μεγάλων αγώνων. Ούτε στον τελικό του Λιγκ Καπ μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί, ενώ στα τελειώματα της Πρέμιερ Λιγκ «επέτρεψε» στην Γουίγκαν να την ισοφαρίσει λίγο πριν τη λήξη του μεταξύ τους αγώνα και …πάει το πρωτάθλημα».

Ξεχνάμε το ότι η Τσέλσι τελείωσε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα από το 2007. Το ξεχνάμε, ήταν άλλωστε αγώνες χωρίς συνθήκες πίεσης… Ξεχνάμε επίσης (ή δεν θυμόμαστε ή δεν ξέρουμε, χέρι στη φωτιά δεν βάζουμε), το ότι δυο βδομαδούλες μετά τη γκέλα με τη Γουίγκαν, η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 τη Μάντσεστερ. Ωπ, αυτοί δεν είναι μεγάλοι αγώνες, το ξέχασαμε.

Να ξεχάσουμε επίσης το ότι για να φτάσει στον τελικό, ξεπέρασε τη Λίβερπουλ; Αυτά ήταν μικρά ή μεγάλα ματς; Να ξεχάσουμε επίσης το ότι η ίδια μαγιά παικτών με Μουρίνιο πήρε 2 πρωταθλήματα, 2 Λιγκ Καπ και ένα κύπελλο μέσα σε τρία χρονάκια;

Και κλείνουμε με την ανθρωποκεντρική θεώρηση και ψυχολογική ερμηνεία των προβλημάτων του ανθρώπου, με ολίγη από στοίχημα, του ιδίου βεβαίως βεβαίως: «Πριν από τέτοια παιχνίδια έχουμε μάθει να λέμε ότι προγνωστικά δεν γίνονται. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό έχει επικρατήσει ώστε ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί τον τελικό απαλλαγμένος από το άγχος του τι έχει ποντάρει. Όπως δηλαδή είναι και το σωστό».

Πάμε ένα ριπλέι…


Υ.γ.: Την απάντηση στην ερώτηση για προβληματισμό, για το αν δηλαδή θα υπάρχουν κενές θέσεις και στη Μόσχα για λόγους ασφαλείας, την έδινε το Ρόιτερς, περίπου ΤΡΕΙΣ (3) μήνες πριν τον τελικό. Το θέμα έπαιξε και στις δικές μας αθλητικές εφημερίδες.

http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=509965&&cc=5739


buzz it!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

http://blogareis.blogspot.com/
Συμφωνείτε να ονομαστεί ένα γήπεδο στην Ελλάδα ως «Γήπεδο Otto Rehhagel»?