19 Μαΐου 2008

Α, Β, Γ, Γ, Γ, Γ τα!

Για καλές σχέσεις ομάδων, έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε. Όλοι οι στοιχηματατζήδες, άλλωστε, γνωρίζουν το παρασκήνιο σε κάθε πιθανό κι απίθανο πρωτάθλημα. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και κάποιοι δεν διστάζουν να γράψουν φόρα-παρτίδα για ομάδες που θα κάτσουν να χάσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις «φιλενάδες» τους.

Ο Γιάννης Ράνιος, όμως, είναι πολύ μπροστά. Αυτό που διαβάσαμε στη στήλη του στο 12Χ, στο «Αλφαβητάρι του Στοιχήματος», δεν το ‘χουν ξαναδεί τα μάτια μας. Ο Γιάννης, λοιπόν, μας ενημερώνει για το παιχνίδι Μπάγερν – Χέρτα. Εχει δύο πολύ ψαγμένες πληροφορίες στα χέρια του: α) οι δύο ομάδες έχουν καλές σχέσεις και β) η Χέρτα έχει ελπίδες να βγει στην Ευρώπη μέσω της βαθμολογίας φερ-πλέι.

Και η σκέψη που κάνει, και τη μεταφέρει στο χαρτί ο άνθρωπας, είναι ασύλληπτη: «Θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι θα βοηθήσουν τους φιλοξενούμενους…», ταράμ-ταράμ, θα τους βοηθήσουν, αλλά πώς; «Ώστε να μη δεχθούν κίτρινη κάρτα!».

Το ξαναγράφουμε ολοκληρωμένο για να το εμπεδώσουμε (όλοι μαζί): «Θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι (η Μπάγερν, δηλαδή, οι παίκτες της Μπάγερν) θα βοηθήσουν τους φιλοξενούμενους (τη Χέρτα, δηλαδή, τους παίκτες της Χέρτα) ώστε να μη δεχθούν κίτρινη κάρτα!».

Το θαυμαστικό είναι δικό του. Μάλλον και ο ίδιος εξεπλάγην με την παπαρολογία του! (αυτό είναι δικό μας). Δεν σχολιάζουμε εκ του αποτελέσματος, δεν μας ενδιαφέρει ότι δεν έπεσε κάρτα. Το θέμα είναι πως διάολο γίνεται οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές της άλλης να μην πάρουν κίτρινη; Να μην τους ντριμπλάρουν; Να μην πέφτουν κάτω; Να παρακαλάνε τον διαιτητή; Πως;


Υγ.: Στην ίδια στήλη είδαμε κι άλλο ένα ωραίο. Ότι «το ματς Ουρακάν – Σαν Λορέντζο θα διεξαχθεί στο γειτονικό γήπεδο της Αρχεντίνος. Αυτό έγινε κατόπιν αίτησης των γηπεδούχων, διότι το δικό τους είναι μικρό για να φιλοξενήσει τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει».

Γήπεδο Ουρακάν: Tomás Adolfo Ducó (θέσεις: 48.314).

Γήπεδο Αρχεντίνος: Diego Armando Maradona (θέσεις: 24.600)

Τι έγινε ρε παιδιά;

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: