16 Σεπτεμβρίου 2009

Δυο χρυσά, δυο αργυρά, ένα χάλκινο και δύο κατσαρόλια


Όποιος αγόρασε σήμερα τις εφημερίδες για το στοίχημα και τα αθλητικά φύλλα με τα περιοδικά, δεν θα πρέπει να έπαθε κάποιο τεράστιο σοκ. Ντεπόν θα ήπιε από το διάβασμα, αλλά σοκ και οξυγόνα δεν θα τα χρειάστηκε. Τα πράγματα είναι απλά και τα κουκιά μετρημένα.

Στα περιοδικά και τα ένθετα των εφημερίδων για το στοίχημα, το Match Money έκοψε πρώτο την καρό σημαία, αφήνοντας δεύτερη την Kingbet, ενώ έκπληξη είχαμε στο δίδυμο των θέσεων 3-4, με το Στοίχημα να ρίχνει στ’ αυτιά του 1-2-Χ. Και εξηγούμαστε....

Όσοι την αγοράσατε το πρωί και έφτασε μεσημερί χωρίς να κρατάτε Match Money, πρέπει να δυσκολεύεστε με το στοίχημα. Να μην στροφάρετε σε τζογαδόρικους ρυθμούς! Και η ανάλυση ικανοποίησε και το πολύ σημαντικό «πως παίζει» για να αξιολογήσουμε υλικό, αλλά και οι στήλες για το στοίχημα ήταν πολύ πιο πλούσιες από τις προηγούμενες φορές. Και ο Τσάρλυ που ξέρει τρομερή τακτική, με τον Αγγελή για τους σκόρερ και τους νικητές με βάση την εθνικότητα, που μας μοίρασε σημαδεμένα χαρτιά, σκόραραν σε όσους την ψάχνουν, αλλά εκεί που μπήκε γκολ-ψαλιδάκι ήταν με τη στήλη του Παγαρτάνη για τις αποδόσεις-παγίδες. Εκεί δώσατε ρέστα και ανοίξατε τα μάτια πολλών παικτών που τα χώνουν χοντρά στα φαβοράκια. Με τους διαιτητές μας κάνατε να βγάλουμε μαρκαδοράκια. Ψεγάδια υπήρχαν, και αυτά είναι η έλλειψη στατιστικών. Θα μπορούσατε να μας βάλετε το πόσα over και πόσα under είχαμε τα τελευταία χρόνια, πόσα goal-goal, κάνα χάντικαπ στοίχημα... Από το Match Money τα απαιτούμε αυτά. Όσο για τις 31 σελίδες με τα Match Reports; Κάντε μια γύρα στα στέκια, εκεί που παίζονται τα πακέτα με τα πράσινα και τα μωβ χαρτονομίσματα. Το Match Money είναι Βίβλος, τα Match Reports έγιναν Ευαγγέλιο. Δεν χρειάζονται παραπάνω κουβέντες, όποιος παίζει στοίχημα ξέρει τι σημαίνει να έχει στα χέρια του μια βάση για να ξεδιαλύνει από το σωρό τα στηρίγματα και τις ευκαιρίες μέρες πριν. Και εις ανώτερα...

Το μοναδικό πιο σένιο πράγμα από τα περιοδικά του Champions Life-Kingbet, είναι τα άλμπουμ του Πανίνι που κολλάγαμε πιτσιρίκια. Τα κείμενα των ομάδων είναι βελτιωμένα σε σχέση με το περσινό περιοδικό που είχε λάθη και σας τα είχαμε σημειώσει, το ίδιο και των προπονητών, αλλά θα σας ρωτήσουμε το εξής και κρατάτε σημειώσεις για να μας βοηθήσετε στο μέλλον. Τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς που παίζουν τζόγο; Μια συνέντευξη του βετεράνου Κοβάσεβιτς ή μια ανάλυση για τους ομίλους; Μια συνέντευξη του Κοβάσεβιτς και η ερώτηση για τους νικητές των ομίλων ή ο βαλές του Ρότσα που έκοψε αλφαδιά τους ομίλους στην Ελευθεροτυπία; Μια συνέντευξη του Κοβάσεβιτς ή μια ανάλυση για τα στοιχήματα, για τους παίκτες, για τις αποδόσεις που πρέπει να προσέξουμε; Η στατιστική δεν είχε μεγάλη παρουσία στο περιοδικό, οι αναλύσεις για τα στοιχήματα σε ομίλους ή σκόρερ ήταν άφαντες, έκπληξη ευχάριστη δεν υπήρχε. Μας κούρασαν και τα ρόστερ έτσι που ήταν κομμένα, ενώ δεν τα βάλατε στο Europa League. Και καλά, να ξέρουμε τις ελληνικές ομάδες, τη Ρόμα, τη Βαλένθια και τον Άγιαξ, αλλά μήπως ξέρουμε ποιους παίκτες έχουν η Βέντσπιλς ή η Τιμισοάρα; Απλή απορία ήταν. Οσο για τις στήλες, που ήταν ο Σωτηρακόπουλος που θα μπορούσε να μας πει για μπάλα και αστέρια; Που ήταν ο Τσούνης ή ο Κολίλας, ή ο Κατάσκοπος με το Γεωργίου για κάνα πιο «υπόγειο» κουτσομπολιό του Τσάμπιονς Λιγκ; Καλύτερη δουλειά κάνατε για την εφημερίδα, παρά για το περιοδικό.

Δεκα φορές γυρίσαμε το 1-2-Χ απ’ άκρη σ’ άκρη, δέκα φορές δεν βρήκαμε σημάδι ζωής. Μα είναι δυνατόν η εφημερίδα-ιστορία του στοιχήματος να μην έχει ένα αφιέρωμα της προκοπής για το Τσαμπιονς Λιγκ των εκατοντάδων εκατομμυρίων στο στοίχημα; Ούτε καν ένα αφιέρωμα στον όμιλο του Ολυμπιακού. Φυσικά κύριοι του 1-2-Χ, μην απορήσετε αν με αυτές σας τις κινήσεις ο κόσμος που παίζει τα λεφτά του σας παρατήσει ακόμα και για το Χρημασπόρ ή την Ελευθεροτυπία. Εκτός κι αν νομίζετε ότι με τις πιθανές εντεκάδες και τα ειδησάκια με προϊστορίες και ιστορίες, καλύψατε τους παίκτες. Το στοίχημα αλλάζει μέρα με τη μέρα και καλό είναι να αλλάξετε και εσείς. Και μην απορήσετε αν ο κόσμος σας αναζητήσει αλλού στέγη.

Καλύτερα τα πράγματα για το Προγνωσπόρ Στοίχημα, που κέρδισε άνετα το 1-2-Χ. Τουλάχιστον στο Στοίχημα φαίνεται πως μας διαβάζουν και βελτιώνονται. Μισή σελίδα για κάθε ομάδα, με ένα ευανάγνωστο Ιστορικό για να ξέρουμε το ευρωπαϊκό κύρος κάθε μιας, δεν απέφυγε κάποιες γενικότητες σε Ρουμανο-Ουγγαρίες (το τελευταίο κομμάτι στο αφιέρωμα της Ντεμπρετσένι έκανε για το ρεπορτάζ του πρώτου της αγώνα), αλλά κάτι έδωσε. Πολύ φτωχό και χωρίς ανάλυση το Europa League, αλλά τουλάχιστον 32 σελίδες ήταν αυτές, τις βγάζεις, κάνεις σημειώσεις, τις μελετάς, τις μουτζουρώνεις, πας και παίζεις μετά... Και επίσης, ένα μεγάλο μπράβο για τη στήλη «Οδός Ασίας». Ελπίζουμε να βρει μιμητές γιατί πλέον ο κόσμος κάνει στροφή και στα ασιατικά στοιχήματα, τα οποία είναι διαδεδομένα στα κουπόνια των παράνομων.

Βάλαμε κάτω τα ένθετα περιοδικά για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa League των αθλητικών εφημερίδων. Το Goal Magazine, το Active by Sportday και την Ειδική έκδοση της Εξέδρας.

Δεν συζητιέται το ποιο ήταν το καλύτερο.

Πρέπει να φοράς παρωπίδες για να μην χαμπαριάσεις από το πρώτο ξεφύλλισμα ότι το Goal έκανε την υπέρβαση και θριάμβευσε. Οχι τόσο για τη συνέντευξη του Μισέλ Πλατίνι, ούτε και για τις αναλύσεις των ομάδων, που θα μπορούσαν να είναι πιο πλούσιες και να μας βοηθήσουν στο τζογάρισμα. Εκαναν όμως τη ρελάνς αλλιώς στο Goal!!!! Επιασαν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ’ την καλή και την ανάποδη και τις ξετίναξαν. Ιστορία, λεφτά και κέρδη, συμμετοχές προπονητών, παικτών από Ελλάδα, τις τρομερές φωτογραφίες από όλους τους τελικούς του Πρωταθλητριών της ιστορίας!!! Γεμίσαμε αναμνήσεις, γίναμε πιο πλούσιοι σε γνώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa. Αν όλα αυτά ήταν και πιο μαζεμένα, κι όχι κάθε 10-15 σελίδες και κάποιο έξτρα θέμα, θα μιλούσαμε για οδηγό που τον κόβεις και τον φυλάς στο προσκεφάλι, τον έχεις και κάνεις ροκοκό τους φίλους με τις γνώσεις σου... Και κάτι ακόμα εκεί στο Goal. Ντάξει, να δώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά με τέτοια κρίση δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε 3 ευρώ. Μας έφυγε η μαγκιά στο περίπτερο. Στα 2 ευρώ θα έπρεπε να είναι η τιμή.

Σε σταθερά ανοδική πορεία η Εξέδρα και μπράβο της! Καλυτερη η ανάλυση της κάθε ομάδας από τη Goal στο Τσάμπιονς Λιγκ, υστέρησε στο Europa League που το υποτίμησε λιγάκι, δίνοντας μόνο πλήρη ανάλυση στους ομίλους του ΠΑΟ και της ΑΕΚ... Μας κούφανε με την ιστορία του Αρσέν Βενγκέρ, μας έκανε και κόψαμε το δισέλιδο με τις μεζεμένες ημερομηνίες και τις ώρες των αγώνων και το κρατάμε σαν μπούσουλα και μας χάζεψε με τη χρυσή βίβλο του Πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λιγκ και του UEFA. Εχει βρει ρυθμό η Εξέδρα και δεν κάνει πια τα λάθη του πρώτου χρόνου. Αν έλειπε και η ειδική μνεία στο αφιέρωμα της Λίβερπουλ στον Κυργιάκο «Ο Ελληνας», που κανονικά θα έπρεπε να είναι «Το στοίχημα», θα έπιανε πολύ μεγάλο βαθμό.

Active by Sportday συγχαρητήρια! Η ανάλυση στον όμιλο του Ολυμπιακού θα έπρεπε να είναι και η ανάλυση όλων των ομίλων. Εκεί φτιάξατε σχολή, εκεί είναι όλο το παιχνίδι, εκεί δώσατε ρέστα και δημιουργήσατε προσδοκίες και μετά μας τις συντρίψατε. Μαζέψαμε λίγο τα κομμάτια μας με την ανάλυση στους ομίλους της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο Europa League, αλλά μετά ξανά απογοήτευση με το ρεπορτάζ των ομίλων. Και πάμε σε κουίζ, το περιοδικό βγήκε:

Α) Γιατί θα έβγαζαν και οι άλλοι; Β) Γιατί θα είχατε καλή διαφήμιση; ή Γ) Γιατί όντως έτσι πιστεύετε ότι πρέπει να είναι τα περιοδικά; Η συνέντευξη του Κοβάσεβιτς στo περιοδικό της Kingbet ήταν καλύτερη, το πρωτοσέλιδο επίσης έμοιαζε με το περιοδικό στην Kingbet, τα μόνα διαφορετικά και ευχάριστα σ’ αυτό το περιοδικό ήταν τα «Ελληνικά Ρεκόρ» του Γκογκούλη και τα «Ρεκόρ του Τσάμπιονς Λιγκ» από την ραδιοφωνική Εύη Μάνου. Το έχουμε ξαναπεί, με τόσο κόσμο, γνωστούς αρθρογράφους (μην αραδιάζουμε ονόματα) και ραδιόφωνο και σελίδα στο ίντερνετ και ένθετο για το στοίχημα, περιμένει ο κόσμος πολλά περισσότερα! Ε, λοιπόν, δεν τα παίρνει. Και ξέρετε τι θα κάνει; Δεν θα ξαναπάρει εφημερίδα με περιοδικό σας και θα στραφεί σε άλλους.

Συγχαρητήρια σε όσους πάλεψαν και έβγαλαν περιοδικά με ούμπαλα, και στους υπόλοιπους καλά μυαλά και να ξαναδιαβάσουν τις συμβουλές μας στο Anti-Bet Army Faction.

Εμείς κατεβατά γράφουμε, τον παλμό σας μεταδίδουμε, εσείς διαβάστε.

Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε!!!

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: