06 Σεπτεμβρίου 2008

Ο κoρυφαίος Έλληνας tipster


Πολλά βαρύς αλλά και άκρως προσδιοριστικός ο τίτλος του «κορυφαίου Έλληνα tipster» με τον οποίο υποδέχθηκε την Παρασκευή τον γνωστό billara στην πρώτη του σελίδα το 12Χ. Τί σημαίνει tipster; Αυτός που «δίνει» σημεία, χωρίς πολλές-πολλές αναλύσεις. Άρα για να είναι και ο κορυφαίος Έλληνας, σημαίνει ότι τα πιάνει κιόλας.

Δεν λέμε ότι δεν (θα) τα πιάνει. Ούτε αμφισβητούμε τίποτα. Απλά αφού και ο ίδιος ο billaras λογικά αποδέχεται το χαρακτηρισμό που του δόθηκε, αλλιώς δεν θα το βλέπαμε πρώτη μούρη στο εξώφυλλο του 12Χ, είναι υποχρεωμένος από δω και στο εξής να πιάνει. Γιατί αν δεν πιάνει, χέσε μέσα Πολυχρόνη και ούτε που μας ενδιαφέρει το τι έκανε στο παρελθόν. Τότε άλλωστε δεν έλεγε κανείς ότι είναι «ο κορυφαίος Έλληνας tipster». Ήταν απλώς ένας από τους γνωστούς του χώρου με τις καλές του και τις κακές του μέρες.

Τώρα, θέλοντας και μη, πρέπει να μπαίνει κάθε Κυριακή στο γήπεδο και να αποδεικνύει ότι «άξιζαν τα λεφτά του», μα κυρίως να επιβεβαιώνει την ταμπέλα που του κόλλησαν (και αυτός αποδέχθηκε). Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λοιπόν (κι εμείς, εδώ είμαστε).

υγ. Χωρίς την παραμικρή δόση ειρωνίας, χαιρετίζουμε την επιστροφή στη δράση του Γιάννη Ευαγγελόπουλου. Οι διακοπές πρέπει να του έκαναν καλό, ήδη κόβει τις τετράδες και το γυρνάει στις τριάδες. Εύγε.

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω οτι ήταν επιλογή του Billara το εξώφυλλο (το οποίο ίσως να είναι υπερβολικό), ούτε και οτι το αποδέχεται, αλλά και έτσι να είναι, νομίζω ότι έχετε παρανοήσει την έννοια του tipster και οδηγείστε σε λάθος συμπεράσματα.

Γράφετε
Τί σημαίνει tipster; Αυτός που «δίνει» σημεία, χωρίς πολλές-πολλές αναλύσεις. Άρα για να είναι και ο κορυφαίος Έλληνας, σημαίνει ότι τα πιάνει κιόλας.

Σύμφωνα με το wiktionary, Tipser is someone who makes their living by studying the form of racehorses and selling his advice on wagers that he considers prudent to other punters.

Άρα δίνει συμβουλές, κάνει προτάσεις και όχι "προγνωστικά". Συνεπώς o tipster ούτε δίνει ξερά "σημεία", ούτε το κάνει αυτό χωρίς πολλές-πολλές αναλύσεις. O συγκεκριμένος και στο συνδρομητικό site και στην αθλητική και στοιχηματική εφημερίδα που γράφει, 99 φορές στις 100 εξηγεί αναλυτικά το σκεπτικό του.

Το μεγαλύτερο λάθος κατ' εμε που κάνετε είναι οτι θεωρείτε καλό κουμαρτζή (ή tipster) αυτόν που πιάνει σημεία. ΛΑΘΟΣ. Αυτό ισχύει στο ΠΡΟΠΟ, όχι στο στοίχημα.
Μπορώ να σας δίνω εγώ κάθε ΣΚ 5 φαβορί του 1.15 και να πιάνω minimum 4. Έχω μεν 80% επιτυχία αλλά αν παίζω έτσι ένα χρόνο, θα είμαι μέσα.

Ο σωστός παίκτης ψάχνει να βρει value bets, πονταρίσματα σε σημεία με αποδόσεις που να προσφέρουν αξία, αποδόσεις που δεν λένε την αλήθεια για την πιθανότητα επαλήθευσης ενός αποτελέσματος. Είναι ο μόνος τρόπος να χτυπήσεις το μπουκ και να βγάλεις ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ κέρδος.Άρα το ζητούμενο είναι να καταφέρεις να βρίσκεις τα λάθη που έχει κάνει ο μπουκης στις αποδόσεις. Γιατί το στοίχημα είναι ΜΟΝΟ αποδόσεις.
Και αυτό ακριβώς κάνει ο Billaras, γι' αυτό το λόγο μάλλον μπήκε και αυτό το πρωτοσέλιδο.

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, επειδή τον παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια, έχω να του αναγνωρίσω ότι είναι από τους πιο σωστούς και μελετημένους στην πιάτσα.

Όταν όλοι δίνουν 5αδες (?!?!?!) με αποδόσεις κατιμάδες και πανηγυρίζουν όταν πιάνουν μια στις τόσες, ο Billaras εξηγεί τι είναι η γκανιότα και πως πολλαπλασιάζεται όταν παίζουμε 5αδες και γι' αυτό προτείνει μονά. Όταν οι άλλοι δίνουν "σίγουρα/άχαστα/κολώνες", αυτός κάνει εκτιμήσεις με βάση τη φόρμα και τις αποδόσεις.
Όταν οι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα με τα διάφορα απαράδεκτα που κάνει ο ΟΠΑΠ, αυτός βγαίνει και κράζει.
Όταν οι άλλοι όταν χάνουν σημεία βρίζουν γιατί "φάγανε στήσιμο", αυτός κάνει την αυτοκριτική του και προσπαθεί να εξηγήσει τα λάθη του.

Άρα για να είμαστε σωστοί, πρέπει να κρίνουμε την εφημερίδα για τον ατυχή τίτλο της, αν θεωρούμε οτι είναι υπερβολικός. Από την άλλη όμως, πρέπει να είμαστε δίκαιοι και με τον Billara.

ANTI-BET ARMY FACTION είπε...

Ευχαριστούμε πρώτα απ' όλα για το μήνυμά σου.

Δεν πιστεύουμε ότι αδικήσαμε τον billara ούτε τον αμφισβητήσαμε, ήταν ξεκάθαρο αυτό. Με (σχεδόν) όλα όσα γράφεις ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Τον ατυχή τίτλο του 12Χ θέλαμε να καυτηριάσουμε περισσότερο, παρά τον ίδιο τον billara.

Για εμάς δεν είναι καλός κουμαρτζής (ή tipster) αυτός που πιάνει σημεία. Όπως θα έχεις διαπιστώσει, ποτέ δεν έχουμε πει για κάποιον αν πιάνει ή δεν πιάνει και φυσικά δεν έχουμε ποτέ σχολιάσει κάποιον εκ του αποτελέσματος. Μάλλον μας έχεις παρεξηγήσει.

Σκοπός μας είναι να κράζουμε αυτούς που παρασέρνουν τον κόσμο με ηλίθια σκεπτικά, αυτούς που δεν ξέρουν από στοίχημα, αυτούς που μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες, αυτούς που βγάζουν πράγματα από το μυαλό τους, αυτούς με λίγα λόγια που κοροϊδεύουν την κοινωνία αερολογώντας.

Σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες δεν ανήκει ο billaras, όπως δεν ανήκουν και πολλοί άλλοι του χώρου, από όλες τις εφημερίδες, οι οποίοι δεν έχουν δει το όνομά τους για κανένα λόγο σε αυτό το blog.

Είμαστε εντάξει τώρα;