14 Απριλίου 2008

Bob Σφουγγαράκης ο... τετραγωνο-τσεπής!


Κάποιες από τις εφημερίδες Προγνωστικών που κυκλοφορούν έχουν Bob Σφουγγαράκη και ρουφούν αρκετό ζουμάκι από το μαγαζί γωνία που το λένε ΟΠΑΠ Α.Ε.

Τι θες να πεις; Θες να πεις ότι… οι εν λόγω κύριοι από τη στιγμή που τα παίρνουνε διαφημιστικά και καλύπτουν γωνίες, γωνιές και “αγωνίες πολλές” (Μενιδιάτης, legend) δύσκολα θα βρίσκουν χώρο να τα πουν ένα χεράκι… στα γλυκά αγόρια της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Για παράδειγμα, το παιδί της PRESSBOX ΕΚΔΟΤΙΚΗ, aka Kingbet, παρά την ανοδική του πορεία σε πωλήσεις, αδυνατεί να αρθρώσει δυναμικό λόγο κατά των κακών κειμένων του Οργανισμού. Ισως βέβαια αυτό να οφείλεται στο ότι τώρα βγάζει δοντάκι και σβήνει το πρώτο του κεράκι. Ίσως… Κι εμείς εκεί θέλουμε να ελπίζουμε ότι οφείλεται και όχι στον Bob!

Πάντως, στα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για το 2007, από τη λίστα των έντυπων ΜΜΕ, που Bob-σφουγγάριασαν περί τα 69.000.000 ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο για την διαφημιστική προβολή του, μέσα από τις σελίδες τους, απουσιάζουν τα παρακατιανά παιδιά… του κλάδου των Εφημερίδων Προγνωστικών Αθλητικών Παιχνιδιών.

Οσκαρ «Bob Σφουγγαράκη» στις free press εφημερίδες Metrorama και City Press που απορρόφησαν 6.106.000 και 4.258.000 ευρώ αντίστοιχα! Μετράει το τιράζ… βλέπετε, κι όχι το αν πολλοί τις τσιμπούν από συνήθεια ή αν δεν διαθέτουν το ανάλογο διαθέσιμο εισόδημα για να αγοράσουν εφημερίδα.

Η «Η Xώρα της Κυριακής» κατέκτησε το Champions League με 2.668.000 ευρώ, οι τρεις υπόλοιπες φιναλίστ είναι η Νίκη της Κυριακής, ο Λόγος της Κυριακής και το Κέρδος, των οποίων το άθροισμα της Κυκλοφορίας τους ίσα που ακουμπά την Κυκλοφορία της Χρυσής Στήλης!


Tη Super League του αθλητικού Τύπου κατέκτησε η Sport Day (712.897) με Bob-σφουγγαρίαση σχεδόν 800.000 ευρώ, αν και η Score Live (πες μου σε ποιον ανήκει και κερδίζεις λουκουμάκι! Μπορείς να το βρεις) είχε συντριπτικά υψηλότερα έσοδα ανά τεύχος από κρατικές διαφημίσεις!

Κράτα σημειώσεις: Τα έσοδα της Score Live ξεπερνούν τα έσοδα του καθημερινού Βήματος από κρατικές διαφημίσεις. Αμέ αμέ…



Ο παραπάνω πίνακας δαπανών είναι μια ευγενική χορηγία του αξιόλογου e-liberta.

Τα λοιπά καλούδια μας τα έφερε με βανάκι ο ίδιος ο Μπομπ. Και μας είπε και τη μυστική συνταγή του Καβουροπάτι... Αμέ!

.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: