01 Μαΐου 2009

Εύγε, κύριοι


Εκδόσεις προσεγμένες, δουλειές όχι του ποδαριού, με καλογραμμένα κείμενα και η καθεμία με τη δική της λογική.
Goal και Sportday έδωσαν ρέστα με τα περιοδικά που διένειμαν για το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, 64 σελίδων η πρώτη και χωρίς καμιά διαφήμιση, 48 η δεύτερη, με χορηγό τη Sporting Bet. Πολύ μεράκι και γνώση του αντικειμένου και από τις δύο πλευρές, εύγε σε όλους τους συμμετέχοντες.


Ξεχωρίσαμε:

- Συνεντεύξεις Ομπράντοβιτς, Αλβέρτη, Ιτούδη (Sportday). Χωρίς κλισέ, ειλικρινείς, καθαρές και ξάστερες. «Τετριμμένο ξετετριμμένο, έχουμε συνηθίσει να λέμε “ναι, μωρέ, υγεία” και να χεζόμαστε μόνο όταν γίνεται τίποτα δίπλα μας. Για καμιά βδομάδα, 10 μέρες και μετά πάλι τα ίδια». Σωστός ο Φράγκι.

- Άρθρο Νίκου Παπαδογιάννη (Sportday).

- Γράφουν, θυμούνται, προβλέπουν (Sportday). 21 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι «εκπροσωπώντας» όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, απαντούν σε ερωτηματολόγιο. Πολύ ενδιαφέρον, αν κάνατε και ένα συγκεντρωτικό στο τέλος της «ψηφοφορίας», θα ήταν κι αυτό ωραίο. Το κάναμε εμείς: MVP Ευρωπαίος ισοψηφία για Ρακόσεβιτς και Ναβάρο. MVP Αμερικανός ο Μακιντάιρ. Καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής η ΤΣΣΚΑ. Καλύτερος προπονητής ο Μεσίνα. Δυσάρεστη έκπληξη η Εφές Πίλσεν. Θα κατακτήσει το τρόπαιο η Μπαρτσελόνα. MVP του Φάιναλ Φορ ο Σμόντις.

- Συνεντεύξεις Πιανιτζιάνι, Μπούλοκ, Βολκόφ, Πάσπαλι, Έντι Τζόνσον (Goal). Ωραίο να διαβάζεις πώς σε είδε ο αντίπαλος. Και οι αναμνήσεις ωραίες.

- Ανάλυση των δύο «αιωνίων» από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ανάλυση πραγματική, μπασκετική και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και ο κολιός τον Αύγουστο (Goal).

- Συνεντεύξεις, έστω και μικρές, Πασκουάλ και Μεσίνα (Sportday).

- Κουίζ Φάιναλ Φορ (Sportday).


Αδύνατα σημεία
:

- ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα. Ποιες είναι οι κυρίες; Από μία σελίδα στην καθεμία και γεια σας (Goal).

- Μόνο με μεγεθυντικό φακό διαβάζονται τα στατιστικά των παικτών (Sportday).

- Συνέντευξη Γιαννάκη (Sportday). Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο και ο κόουτς μάλλον δεν είχε πολύ χρόνο όταν μιλούσε στον Κοτζιά.


υγ.
Ουραγός μακράν η Εξέδρα. Με ένα άψυχο 16σελιδο ένθετο έφαγε τη σκόνη των άλλων δύο. Έχει τους πιο πολλούς απεσταλμένους στο Βερολίνο (7), τί να μας πει όμως ο Λοθάνο π.χ. για μπάσκετ; Πέντε έχει το
Goal με πρώτο βιολί τον Σκουντή, τρεις διαφημίζει η Sportday αλλά δεν βάζει μέσα και τον Παπαδογιάννη, άρα τέσσερις.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: